آهنگسازی و تنظیم آهنگ

آموزش و خدمات آهنگسازی| آموزش حرفه ای میکس و مسترینگ| مشاوره رایگان

آهنگسازی و تنظیم آهنگ

آموزش و خدمات آهنگسازی| آموزش حرفه ای میکس و مسترینگ| مشاوره رایگان

محسن ناحی در تاریخ ۱۳۶۲/۱/۴ در یک خانواده مذهبی در تهران متولد شد . علاقه مندی وی به موسیقی از سنین طفولیت مشهود بود . هنگامی که در مراسم محرم بهمراه خانواده شرکت میکرد ، محو گروه موزیک هیات مذهبی در خیابانها میشد . و همین امر باعث شد مارش نظامی را از عموی خود مرحوم استاد علیرضا ناحی در همان کودکی بیاموزد و از همان سنین شروع به نواختن سازهای حماسی همچون سایدرام و دمام کرد . پس از مدت کوتاهی والدین او با دیدن نواختن یک کیبورد اسباب بازی متوجه استعدادش در نواختن کیبورد شدند و زندگی محسن ناحی از این زمان وارد مسیر تازه ای شد . ان اسباب بازی بعد از چند سال تبدیل به یک کیبورد ریتمیک شد و پس از ان هر چند سال یکبار مدل سازها با پس انداز و کمک خانواده ارتقاع میافت و او دیگر کاملا یک نوازنده کیبورد شده بود . که البته هیچ گاه برای مسائل مالی دست به ساز در هیچ مراسمی نبرد . در سال ۱۳۸۵ اولین رایانه را خریداری کرد و خیلی زود متوجه قابلیت های ان در موسیقی شد . وقتی متوجه این که اهنگسازان جهانی با رایانه موزیک های خود را میسازند شد ، در طی یک سال با توجه به کم بودن منابع علمی در ان زمان توانست اطلاعاتی در مورد علم اهنگسازی و تنظیم با کامپیوتر کسب کند . و اولین اثر وی در سال ۱۳۸۶ بنام ابر سرکش در برنامه ساعت به وقت جوانی از رسانه ملی پخش شد و این اغاز راهی بود که وی با ساختن موسیقی برنامه هایی مثل نان و ریحان ۱و۲ سیب سفید شب و چند برنامه تلویزیونی دیگر به ان ادامه داد . و این دوره تا کنون با ساختن دو البوم تا همیشه و باران تا اسمان و ده ها تک اهنگ به طول انجامید . معروفترین اثر محسن ناحی اهنگ دختر با صدای حمید طالبزاده است که شعر، اهنگ،تنظیم و میکس ان را برعهده داشته است . با استقبال از این اثر جای خالی اهنگی مکمل را حس کرد و اهنگ پسر را اینبار با صدای خودش روانه بازار موسیقی نمود که با استقبال عمومی مواجه شد . در کنار موسیقی پاپ وی در زمینه تولید اثاری در ژانرهای دیگر نیز فعالیت میکند .

  • ۰
  • ۰

تفاوت gain و volume چیست؟

یکی از متداول ترین سوالاتی که مهندسان میکس و تولیدکنندگان تازه کار از ما می پرسند این است. تفاوت gain و volume چیست؟

دانستن تفاوت ها کلیدی است و می تواند صدای میکس های شما را برای بهتر شدن تغییر دهد! در ادامه بخوانید تا دریابید که چگونه می‌توانید با درک مناسب  volume و افزایش، ترکیب‌های بهتری بسازید.

volume چیست؟

اگر به روزهای آنالوگ نگاه کنیم، می بینیم که تعریف gain نسبتاً ساده بود. با این حال، اکنون که ما با صدا در حوزه دیجیتال کار می کنیم، تعریف volume پیچیدگی های جدیدی را ارائه می دهد.

از آنجایی که بسیاری از پلاگین‌هایی که ما از تجهیزات آنالوگ تقلید استفاده می‌کنیم، همچنان باید ویژگی‌های قدیمی gain را با در نظر گرفتن نحوه عملکرد آن در حوزه دیجیتال در نظر بگیریم.

وقتی در مورد gain صحبت می کنیم، به سطح سیگنال خروجی از بلندگوهای یک سیستم صوتی فکر می کنیم. پلاگین های کمپرسور شما احتمالاً دارای ویژگی "مکاپ افزایش" هستند. حتی اگر این دستگیره خاص به عنوان "به دست آوردن" خوانده می شود، این در واقع فقط یک روش فانتزی برای گفتن صدای خروجی است.

تعریف واقعی gain، در زمان صدای آنالوگ، سطح ورودی سیگنال صوتی است. در اصل، به دست آوردن کنترل چیزی است که شما قبل از اینکه وارد اشکال دیگر پردازش شوید، تغییر می دهید. تنظیم gain می تواند به شدت آهنگ سیگنال صوتی را تغییر دهد.

برای مثال، بر روی پری امپ میکروفون یک گین کنترل وجود دارد. با این دکمه می توانید سطح میکروفون را تغییر دهید. کنسول یا رابط صوتی شما بسته به میزان بالا یا پایین تنظیم gain، واکنش متفاوتی نشان خواهند داد.

همین مورد را می توان در آمپ گیتار نیز یافت. اکثر آمپلی فایرهای گیتار دارای یک دسته ولوم و یک دسته افزایش هستند. با دستگیره افزایش می توانید ولتاژ ورودی را تغییر دهید تا مقداری ریزش و اعوجاج ایجاد شود.

در واقع، اولین نمونه های اعوجاج ناشی از بارگذاری بیش از حد قسمت های پری امپ آمپ توسط گیتاریست ها بود، به همین دلیل است که بسیاری از Gain به عنوان "اعوجاج" یاد می کنند.

 

جهت مشاوره و همکاری اینجا کلیک کنید.

 

volume چیست؟

volume، که گاهی اوقات به آن "دامنه" نیز گفته می شود، قدرت بر حسب دسی بل یک سیستم صوتی است. در اصل، این سطح موسیقی است که از بلندگوها خارج می شود.

پس از پردازش سیگنال و خروج از سیستم صوتی، میزان صدا چقدر بلند است. در اصل بلندی، برداشتی است که ما از چیزی داریم.

در دنیای میکس، میزان صدای یک سیگنال، سطح قابل شنیدن منبعی است که از بلندگوها ارسال می شود.

 

 

آیا از آمپ برای باس یا گیتار خود استفاده می کنید؟

دکمه ولوم صدای خروجی بلندگو(های) تقویت کننده را کنترل می کند. همین امر در مورد دکمه تنظیم صدا در استریو ماشین شما نیز صدق می کند.

نکته کلیدی که باید به آن توجه کنید این است که میزان volume صدای خروجی از بلندگو را تغییر نمی‌دهد، زیرا کنترل صدا نیست. Volume به سادگی دامنه سیستم را کنترل می کند.

gain در مقابل volume  تفاوت آن ها چیست؟

تفاوت بین این دو اصطلاح ممکن است ساده به نظر برسد، اگرچه مردم اغلب آن را پیچیده می کنند. برای ساده تر، افزایش سطح صدایی است که وارد سیستم می شود، در حالی که ولوم سطح خروجی از سیستم است.

Gain به ما این امکان را می‌دهد که volume یک صدا یا ساز را با رانندگی مداری که وارد می‌شود تغییر دهیم، در حالی که کنترل صدا به ما اجازه می‌دهد تا volume کلی صدا را بدون تغییر زیر و بم آن تنظیم کنیم.

 

gain برای چیست؟

Gain برای اهداف مختلفی در دنیای صوتی استفاده می شود، اما یکی از مهم ترین اهداف کنترل افزایش، رسیدن به سطح درست در یک سیستم است. این تفاوت بین افزایش و volume است.

برای شروع، می توانید از پیش تقویت کننده های میکروفون برای بالا بردن سطح میکروفون ورودی به سیستم خود استفاده کنید. میکروفون ها از چیزی که به عنوان سیگنال سطح میکروفون شناخته می شود، استفاده می کنند، که یک سیگنال بسیار کم با دامنه پایین تر از سیگنال های سطح خط یا سیگنال های ابزار است.

بنابراین، هر زمان که میکروفون را به کنسول یا رابط متصل می کنید، باید ورودی را تقویت کنید. توجه به این نکته حائز اهمیت است که در دنیای صدا، ما دائماً با نویز پس زمینه، یعنی نویز تولید شده توسط الکترونیک و سایر قطعات سروکار داریم. اگر در مرحله ورودی به میکروفون gain کافی ندهید، سطح میکروفون بسیار نزدیک به سطح نویز خواهد بود و در نتیجه نسبت سیگنال به نویز پایین خواهد بود.

از یک پیش تقویت کننده برای افزایش سطح سیگنال میکروفون وارد شده به سیستم خود استفاده کنید تا سیگنال مقدار مورد نظر خود را بدون تمام نویز دریافت کنید.

دلیل دیگری که باید از تنظیم صحیح gain اطمینان حاصل کنید این است که مبدل های آنالوگ به دیجیتال به سطح مطلوب خود برسند

به طور خلاصه، یک مبدل آنالوگ به دیجیتال، که با نام ADC شناخته می شود، سیگنال های الکترونیکی (آنالوگ) را به سیگنال های قابل خواندن توسط کامپیوتر (دیجیتال) تبدیل می کند. برای دستیابی به بالاترین وفاداری ضبط، مهم است که به سیستم تا حد امکان بدون وارد شدن به رنگ قرمز (که در غیر این صورت به عنوان برش نامیده می شود) gain بیشتری به سیستم بدهید.

 

 

تفاوت بین اعوجاج در دنیای آنالوگ و برش در دنیای دیجیتال این است که برش در دنیای دیجیتال یک اشتباه بزرگ است. این به این دلیل رخ می دهد که سیستم دیجیتال فقط می تواند مقدار مشخصی ولتاژ را تحمل کند. اگر ولتاژ بیش از حد بالا باشد، موسیقی به یک صدای ناهنجار و ناخوشایند تبدیل می شود که اغلب از آن استقبال نمی شود.

البته، این بدان معنا نیست که نمی‌توانید gain را تا اعوجاج بالا ببرید تا به اثر دلخواه برسید. در نظر بگیرید که بسیاری از گیتاریست‌ها از تقویت کننده‌های خود برای فشار دادن به قطعات الکترونیکی داخلی و دستیابی به صدای سنگین، بیش از حد و تحریف شده استفاده می‌کنند. گیتاریست ها می توانند این کار را با قرار دادن یک پدال بوست یا اوردایو در جلوی آمپلی فایر انجام دهند تا سطح صدای ورودی بالا برود و به نقطه اعوجاج برسد.

با این حال، این تکنیک به تقویت کننده ها محدود نمی شود. جان لنون به طرز معروفی سیگنال گیتار خود را با تنظیمات ورودی بالا به پری امپ کنسول میکس خود زد تا صدای مبهم در "Revolution" شنیده شود. این یک صدای گیتار عالی بدون آمپلی فایر است.

به طور خلاصه، سه راه اصلی برای استفاده از gain وجود دارد:

بهینه سازی مقدار SNR

بیشترین gain را از مبدل های آنالوگ به دیجیتال ببرید

اعوجاج آمپلی فایر یا کنسول میکس

برای اطلاعات بیشتر درباره gain and volume اینجا کلیک کنید.

Gain Staging چیست؟

در دنیای میکس، مهندسان اغلب در مورد اهمیت مرحله‌بندی gain صحبت می‌کنند. این اصطلاح، که انجمن های اختلاط آنلاین را شلوغ می کند، اغلب اشتباه گرفته می شود.

مرحله بندی gain برای ایجاد ثبات سطح در یک سیستم دیجیتال استفاده می شود. ایده مرحله بندی gain مناسب این است که سطح ورودی به کانال دیجیتال با سطح خروج از کانال مطابقت داشته باشد. مرحله‌بندی افزایش تضمین می‌کند که ما از سطح ورودی بهینه برای پلاگین‌های خود استفاده می‌کنیم، که می‌تواند به ما کمک کند میکس‌های دقیق‌تری ایجاد کنیم و صداهایمان را بهتر درک کنیم.

مرحله‌ بندی gain بخش مهمی از فرآیند اختلاط است، جایی که قبل از اعمال هر پردازشی، مطمئن شوید که همه آهنگ‌ها تقریباً برابر هستند. همانطور که روی ترکیب خود کار می کنید، پس از هر افزونه از مرحله بندی افزایش استفاده می کنید تا volume  ثابتی را حفظ کنید.

جهت مشاوره و همکاری اینجا کلیک کنید.

به عنوان مثال، اگر تصمیم به فشرده سازی یک سیگنال دارید، احتمالاً مقداری صدا را از دست خواهید داد. برای جبران این افت، از کنترل کننده ی makeup gain استفاده می کنیم تا سیگنال را به صدای اولیه برگردانیم تا با ورود به پلاگین بعدی، سطح بهینه باشد.

 

ادامه مطلب....

  • ۰۱/۱۰/۱۵
  • mohsen nahi

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی